0 kommentarer

Stadig savnet af Chevy Stevens

af d. 14. februar 2017
Info
 
Sideantal

326

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7116-013-0

Originaltitel

Still Missing
oversætter: Michael Krefeld

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En virkelig spædende thriller – Chevy Stevens’ debutroman. Jeg skal helt sikkert læse flere af hendes bøger.

Den 21-årige ejendomsmægler Anni O’Sullivan går til psykolog – og bogen starter sådan her:  ”Du er ikke den første psykolog, jeg taler med, efter jeg kom hjem. Ham, vores familielæge anbefalede, lige efter at jeg kom hjem, var noget af en kegle. Han forsøgte sgu at lade, som om han ikke anede, hvem jeg var – sådan noget fis. Man skal jo have været både døv og blind for ikke at vide det.”.

Bogen er opdelt som 26 konsultationer, hvor Anni fortæller psykologen om, hvordan hun blev bortført under fremvisning af et hus.  Hun blev brutalt truet ind i en kassevogn og blev kørt til en afsidesliggende bjerghytte, hvor hendes bortfører ”monsteret” havde indrettet et hjem til hende og ham. Møblerne var skruet fast, alle døre og vinduer forskanset, og der var ingen flugtmulighed.

Monsteret = kidnapperen var total uberegnelig. Han skiftede mellem at være meget kærlig og omsorgsfuld overfor Anni og så gå amok. Han købte smukt tøj til hende, badede hende nænsomt og smurte hende ind i creme hver aften – for derefter brutalt at voldtage hende. Hun levede efter et nøje planlagt skema, hvor hun skulle passe huset, spise på faste tidspunkter og tisse på faste tidspunkter. Makkede hun ikke ret, stod den på tæsk. Monsteret nedbrød hende psykisk.

Anni forsøgte at afkode monsterets bevæggrunde og stille ham tilpas for at holde volden nede på et minimum, en fortvivlet skæbne uden håb for at slippe væk eller blive fundet. Det hele eskalerer, da hun føder et barn i fangenskab.

Gennem de 26 konsultationer afdækker Anni, det rædselsår hun har gennemlevet og forsøger at finde en mening med det hele og komme videre med sit liv. Hendes kæreste, venner og familie har svært ved at forholde sig til Anni og hendes skæbne. Kan hun ikke bare glemme det hele. Nu er hun jo i sikkerhed igen.

Men den gamle Anni er stadig savnet. Den nye Anni har brug for professionel hjælp for at finde sin nye identitet og sine ben at stå på.

En hæslig bog, men meget spændende og dragende på frygteligste vis. For vi ved jo, at der er piger, der har været spærret inde i årevis af mænd, der mente de drog omsorg over for dem. Føj for pokker siger jeg bare.

Ikke for folk med sarte nerver.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter