0 kommentarer

Sovesange. Sange og historier der får dit barn til drømmeland af Luise og Anders Føns Haaber

af d. 14. maj 2018
Info
 
Sideantal

49

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93664-05-0

Originaltitel

Sovesange. Sange og historier der får dit barn til drømmeland

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Bogens titel er sådan set meget sigende for, hvad dette er for en bog, nemlig en bog fyldt med sange, noder og historier, der har til hensigt at hjælpe forældre med at få børnene til at falde i søvn. Ganske fint initiativ, især for de af os, der har meget små børn.

Udover sangtekster, noder og små fortællinger er der også illustrationer i bogen, f.eks. en grøn krokodille, der spiller guitar (side 21) eller en gul halvmåne (side 49).

I det store hele er dette en ganske udmærket bog med relevante sange, tekster og illustrationer – og vel at mærke illustrationer, som jeg synes er bedre end sangene.

Ulempen ved bogen er dels, at jeg ikke kan læse noder fordi jeg er håbløst umusikalsk, og derfor fik jeg absolut intet ud af, at der var noder til sangene i bogen. Andre, der er mere musikalske kan sikkert få mere glæde af noderne end jeg. En anden ulempe er, at der ikke var en CD med i bogen med sangene på. Det fremgår ganske vist af bogens forside, at man kan streame alle bogens sange på sin foretrukne musiktjeneste, men når man har meget små børn – som jeg har – så ville det altså have været lidt smartere og tidsbesparende bare at kunne smide en CD på anlægget i stedet for at skulle søge alle mulige steder på computeren efter musikken.

Denne anmelder har testet bogen på min egen datter, der stadig er er en baby på 7½ måned – og på min niece, der lige er fyldt 2 år. Begge børn kunne godt lide sangene – men min datter var dog væsentligt mere interesseret i illustrationerne end i at lytte til sangene. For min niece var det omvendt, illustrationerne var ikke så interessante, men hun rockede med på sangene og fandt dem sjove.

Eftersom bogen med illustrationer og sange fungerede fint for begge børn vil jeg gerne give den 4 stjerner – havde der været en CD med sange med havde bogen fået 5 stjerner i stedet for fire.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter