0 kommentarer

Sortedam af Sissel Bergfjord

af d. 6. juni 2012
Info
 
Sideantal

168

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12131-5

 

For fire måneder siden døde Sigrids mor, og man skulle mene, at det værste chok skulle have lagt sig – men det har det ikke.

Moderens lejlighed er ikke tømt for møbler – fordi Sigrid ikke har haft overskud til at gøre det. Nu skal det til gengæld være, og i stedet for at være ærlig siger hun til kæresten, at hun skal være sammen med en veninde et par dage. I stedet bruger hun et par dage i moderens lejlighed for at rydde op, men også for at tænke over moderens liv – og måske endda også lidt over sit eget liv.

“Sortedam” er en roman, der fortæller historien om Sigrids mor, der måske nok kunne sno folk om sin lillefinger, men samtidigt drak som et hul i jorden – hvilket naturligvis var forbundet med stor skam for datteren.

Selvom “Sortedam” fortæller historien om en families liv hæver historien sig aldrig rigtig over gennemsnittet. Det kan godt være relevant at læse om, hvordan det må være at vokse op med en alkoholiseret mor og om hvordan det påvirker en hel familie, men samtidig synes jeg, at jeg har læst mange andre lignende bøger, så min smertegrænse er ved at være nået. Det, at bogen ikke hæver sig over gennemsnittet gør, at jeg lander på 2 stjerner – og med en tvivl på, at jeg har lyst til at læse andre bøger af forfatteren.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter