0 kommentarer

Sorgenfri af Jo Nesbø

af d. 6. februar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

468

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-963-9, 978-87-7394-963-4

Originaltitel

Sorgenfri (norsk)

 

Et bankrøveri begås i Oslo. Det er yderst velgennemtænkt, og gerningsmanden efterlader sig ingen tekniske spor. Inden han forlader banken skylder han en kvindelig bankassistent, da det tager for lang tid låse op ind til pengene. Alt hvad politiet har af spor efter manden er videoovervågningen.
Harry Hole kommer på sagen sammen med den unge Beate Lønn, der har den egenskab, at hun kan huske hvert ansigt hun har set i hele sit liv.

Samtidig med, at endnu et bankrøveri begås, vågner Harry op i sin lejlighed med totalt blackout. Han kan huske, at han var på besøg hos sin gamle flamme Anna, men derudover er alt blankt. Da Anna senere findes skudt i sin lejlighed, bliver Harry noget bekymret. Alt tyder på selvmord, men hvorfor skulle hun skyde sig med højre hånd, da hun var venstrehåndet?
Med de to sager har Harry nok at lave. Bankrøveren slår til igen, og den eneste, der synes at kunne hjælpe politiet er den fængslede, og meget kendte, bankrøver Raskol. Han er sigøjner og vil gerne hjælpe Harry, men det har sin pris.

“Sorgenfri” er en skøn krimi, med masser af action og intriger. Man følger flere sager undervejs, som flettes ind og ud af hinanden. Had og kærlighed er de to store temaer, for der er som bekendt ikke altid så langt mellem de to. Jo Nesbø har med Harry Hole karakteren skabt en person, man glæder sig til at vende tilbage til. I denne 4. bog i rækken kommer man igen lidt dybere ind på Harry, hans drømme og håb, men også de fejltagelser han har begået og stadig bliver ved med at begå. Udover at være en fremragende kriminalassistent er han også et menneske, der kæmper for at holde sig ovenpå i en hverdag, der ikke er helt normal.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter