0 kommentarer

Som i et spejl af Gunnar Staalesen

af d. 10. august 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

286

Udgivet

2006

ISBN

87-7456-671-7

Originaltitel

Som i et speil

 

I “Som i et spejl” kommer Bergen-detektiven Varg Veum på to opgaver stillet af to meget forskellige kvinder. Den første opgave er at finde ud af hvorfor en profileret advokats yngre søster og dennes mand pludselig er forsvundet, imens den anden opgave bliver stillet (over en telefon fra Casablanca) af en meget engageret freelancejournalist som vil have undersøgt et fragtskib. Det viser sig at den forsvundne mand indtil for nyligt arbejdede for det rederi som fragtskibet sejler for, og dermed begynder Veum at ane konturerne af en række sammenhænge.

Det hele er dog slet ikke så enkelt, for i advokatens familiefortid er der et mystisk dobbeltselvmord som bliver ved med at dukke op under Veums efterforskning. Og så er der nogen der vil ham til livs.

“Som i et spejl” er velfortalt og fyldt med kreativt sprogbrug og glimrende beskrivelser, både af de personer som Veum møder på sin vej og af den del af Norge som er Gunnar Staalesens Legeplads. Bogen er en klassisk detektivroman, og man skal virkelig helt hen til slutningen af bogen før det hele begynder at gå op.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter