0 kommentarer

Solstorm af Åsa Larsson

af d. 22. februar 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

317

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-816-0

Originaltitel

Solstorm

 

Åsa Larssons debutroman er en yderst velkommen tilføjelse til krimigenres indimellem noget unuancerede fremstilling af kvindelige hovedpersoner.

Da en gammel bekendt ringer og beder om hjælp, må juristen Rebecka Martinsson løsrive sig fra sit altopslugende arbejde for at rejse hjem til fødebyen Kiruna i det nordligste Sverige. Prædikanten Viktor Strandgård er blev fundet bestialsk myrdet og skamferet, og hans søster, den underligt verdensfjerne og hjælpeløse Sanna, havner hurtigt i de lokale myndigheders søgelys. Strandgaard var en vigtig del af den lokale og stærkt populære frimenighed, men da Martinsson forsøger at komme til bunds i sagen, er der stort set ikke nogen hjælp at hente fra lokalsamfundet.

”Solstorm”s stemning minder sine steder meget om brødrene Coens fremragende film ”Fargo” (1996); de kolde, blå toner, et frossent landskab befolket med særlinge og en højgravid betjent, der møjsommeligt udfører sit arbejde iført alt for mange lag tøj på sin allerede besværede krop. Det er medrivende på en langsommelig, blodig og jævnligt skræmmende måde.

Martinsson er en atypisk opdager, der er involveret på sidelinien uden egentlig at være en etableret del af efterforskningen, og så er hun dejligt befriet for den ”sjette sans”, der ofte plager de kvindelige detektiver.

Jeg ser frem til at finde ud af, hvordan Åsa Larsson implicerer Rebecka Martinsson i de næste (forhåbentlig) mange forbrydelser…

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter