0 kommentarer

Søstrene Grimm 1 – Eventyrdetektiverne af Michael Buckley

af d. 25. september 2007
Info
 
Sideantal

255

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22493-2

Originaltitel

The Sisters Grimm 1: The Fairy-Tale Detectives

 

”Politiet havde iværksat en efterforskning. De gennemsøgte lejligheden i New York for spor. De udspurgte naboer og kolleger. De ledte efter fingeraftryk og skrev lange rapporter, men de fandt aldrig noget. Henry og Veronica Grimm var simpelthen forsvundet ud i den blå luft. Flere måneder senere fandt politiet deres efterladte bil. Det eneste spor var et blodrødt håndtryk på instrumentbrættet. Politiet forsikrede pigerne, at aftrykket ikke var af blod, bare maling, men de havde stadig ikke nogen spor at gå efter.”

Sabrinas tålmodighed med Frøken Minerva Smirt, pigernes sagsbehandler, er efterhånden brugt op. Pigerne kom på børnehjem efter deres forældre pludselig forsvandt, og siden har de boet hos adskillige plejefamilier, den ene mere tosset end den anden, og nogen direkte ondskabsfulde. Sabrina har Frøken Smirt mistænkt for at hun vil gøre hvad som helst, bare hun slipper for at se dem igen. De er på vej til Ferryport Landing, hvor en gammel dame har ønsket at få pigerne i pleje. Sabrina er fuld af skepsis, da den gamle dame påstår hun er pigernes farmor, men nu er det bare sådan, at hun har været død i flere år, så det kan ligesom ikke være rigtigt.

Pigernes nyfundne “bedstemor”, fru Grimm, er en ret speciel dame, men Daphne falder straks for hendes venlighed. Sabrinas skepsis bliver derimod ikke mindre jo mere hun får set hende an, faktisk kan hun ikke hurtigt nok komme væk derfra. Men det er bare nemmere sagt end gjort, da huset fru Grimm bor i, ligger 15 km fra den nærmeste nabo. Inden Sabrina når ret lagt i sine planer, kommer Fru Grimm med en afsløring, som næsten er for langt ude til at Sabrina kan fatte det. Hun påstår nemlig at Brødrene Grimms eventyr ikke bare er eventyr men historie, og historien har en sammenhæng med deres egen.

Her er en af de forfattere, hvor jeg tænker, hvor får han det dog fra? Jeg synes ideen om at tage fat på noget kendt, og bygge videre på det er genialt. De fleste kender Brødrene Grimms eventyr, og det at figurerne herfra optræder i bogen er ret sjovt, selvom de unægtelig er i besiddelse af andre karakterer, end man måske tidligere har tiltroet dem.

Historien er både charmerende, eventyrlig, spændende og på samme tid mystisk og lidt uhyggelig. En fed detalje i forhold til opbygningen, er at bogen starter med en snip af handlingen, hvor spændingskurven topper. Så kan man så ellers sidde og vente igennem resten af bogen på at få udløst spændingen, og finde ud af om de overhovedet overlever det. Men heldigvis ved man da, at når der er en toer i en serie, så er der en god chance for at mindst en af hovedpersonerne overlever.

Layoutmæssigt er der også gjort noget ud af bogen, i form af utroligt flotte og stemningsfulde illustrationer undervejs i bogen. Omslaget står godt til bogens handling, da det ligner en rigtig eventyrbog.

Bogen kan læses fra 10 år og er velegnet til højtlæsning.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter