0 kommentarer

Snemanden af Jo Nesbø

af d. 12. august 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

460

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7053-093-4

Originaltitel

Snømannen

 

Det var den første gang, jeg læste Jo Nesbø, og da jeg skulle vælge, hvilken af bøgerne, det skulle være – faldt mit valg på ”Snemanden” – dels på grund af det flotte bogomslag og dels fordi flere kolleger havde sagt, at hun aldrig mere kunne se en snemand, uden at tænke på Jo Nesbø.

Jeg elsker historier, der starter her og nu – uden større opvarmning, og det gør “Snemanden”. Historien svinger mellem nutid og fortid – hvilket godt kan virke lidt forvirrende – men omvendt gør det, at når man har læst historien til ende, får man lyst at læse den en gang til, for at få det hele med – og det betyder jo kun, at man er blevet pirret af plottet.

Snemanden bliver et symbol på, at der snart sker et mord på en gift kvinde med børn – og Harry Hole, en fraskilt journalist, der kæmper med at holde sig væk fra Kong Alkohol vejrer snart, at der er tale om en seriemorder.

Inden længe bliver han såvel professionelt som privat trukket ind i spændingsspiralen i kampen efter at afsløre “Snemanden” som seriemorderen kaldes.

Hvorfor går det altid ud over gifte kvinder med børn – og hvor bliver ligene af?

Kun én enkelt gang har “Snemanden” efterladt en ligdel – nemlig et kvindehoved placeret øverst på en snemand-krop , ellers har ligene været sporløst forsvundet.

Sproget er varieret, flydende og lokker læseren til lige at tage et kapitel til – og plottet i “Snemanden” er ikke til at gætte – godt komponeret med spænding til sidste side.

Nesbø var bestemt et bekendtskab værd, og jeg vil helt sikkert læse flere af hans bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter