0 kommentarer

På kant af livet af Kirstine Laursen

af d. 9. juli 2022
Info
 
Sideantal

565

Udgivet

2022

ISBN

978-87-94294-37-9

Originaltitel

På kant af livet

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Hold da op hvor fik denne bog følelserne frem. Jeg blev simpelthen så ked af det flere gange undervejs. Både fordi det er en hård fortælling, men også fordi der er noget smukt over en afsked når den foregår på en måde som ikke kan være anderledes. Bogen handler om nogen unge mennesker der kæmper med hver deres problemer. Det være sig alt fra PTSD og stofmisbrug, til livstruende sygdom og i det hele taget psykiske problemstillinger. De møder hinanden i en terapi gruppe og danner et venskab på godt og ondt. Og indirekte hjælper de hinanden med at komme videre i livet. Særligt to af personerne, som forelsker sig i hinanden, kommer man så tæt ind på livet af, at man ikke kan andet end holde af dem. Og man håber sådan til det sidste at den dødsdom der hænger over hovedet på den ene, kan ændres til noget andet og positivt. Men samtidig er det netop afskeden der også gør at det er en smuk historie. Og en historie som omend den er barsk, så er den på mage punkter genkendelig. For vi stifter jo alle bekendtskab med døden på den ene eller den anden måde. Og her hvor den både er barsk og smuk på samme tid, der giver det mening at livet skal gå videre selv efter tabet af en man elsker.

Bogen henvender sig til unge som måske har brug for at opdage at de ikke er alene med deres følelser, deres angst, deres problemer. Men også til det voksne publikum som har mod på en bog der virkelig er hård at læse, men samtidig giver en en masse forståelse for at man skal huske at nyde livet mens man har det.

Det er en god måde at vise på at selv med forskellige psykiske lidelser, kan man sagtens få et godt liv, når blot man er villig til at tage imod den hjælp der kan tilbydes. Også selv om hjælpen ikke altid skal komme fra systemet, men mere fra ens nærmeste. Et godt værk som kan anbefales herfra.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter