0 kommentarer

Smuk, smukkere, smukkest af Sofie Riis Endahl

af d. 26. september 2019
Info
 
Sideantal

164

Udgivet

2019

ISBN

9788793758568

Udgave

1

 

“Om ikke bare at skulle være smuk, men smukkest …”

Sofie Riis Endahl har endnu en gang skrevet en yderst rammende og reflekterende ungdomsroman. Jeg har tidligere læst Efterskælv af samme forfatter (se boganmeldelse), og jeg har igen samme følelse af at være overrasket og imponeret efter at have læst denne bog. Bogen er på de 160 sider og er hurtig læst, men Endahl får spækket siderne med en krydret historie, der nøje beskriver ungdommens problematikker i dag. Særligt er der fokus på idealer og krav, der skal leves op til.

I denne bog følger vi 3 veninder; Claire, der er usikker på sig selv og ikke føler sig smuk nok til hverken sin kæreste eller instagram, Lærke, der er elitesvømmer, og ikke rigtig gider det med fester og alkohol, og den tredje veninde Rosemarie, som alle drengene er vilde med. De tre pigers historier udfolder sig til et større drama under en fest, og denne aften er afgørende for kærligheden og deres venskab.

Den unge forfatter skriver i et flydende sprog, der gør det nemt og interessant at vende siderne, og som læser er man tryllebundet til at læse videre. Det er emner, som stort set alle unge møder i livet, og Sofie Endahl formår at få karaktererne og historien ind under huden på læseren. En bog der er klart værd at læse mere end én gang. 5 stjerner her fra!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter