0 kommentarer

Efterskælv af Sofie Riis Endahl

af d. 2. juli 2019
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93758-03-2

Udgave

1.

 

En tur tilbage til teenageårene.. om at være ung i dag

 

I Efterskælv bliver vi præsenteret for 3 unge vidt forskellige piger, der i folkeskolen var barndomsveninder, men nu (1.g) er gledet fra hinanden. De møder hinanden igen til en nytårsfest, og mødet giver anledning til at prøve en masse grænser af, og pigerne lærer at trods deres forskelligheder i personligheden, så kæmper de alle med usikkerheden, drømmene og den konstante frygt for at deres inderste personlighed bliver opdaget.

 

Sofie er selv en ung forfatter, og man kan tydeligt mærke, at hun ved, hvad der foregår blandt ungdommen i dag. Det er en aldeles velskrevet roman og et meget flydende sprog, og jeg er yderst imponeret over denne unge forfatter. Ikke blot er sproget godt, men også plottet er rammende og nærværende, og jeg kan nikke genkendende til mange af de beskrevne situationer, som ungdommen bakser med i den virkelige verden.

Bogens hovedtema er om at finde tilbage, til den man engang var, og en indsigt i hvilken person man pludselige er blevet til. Om ikke at beholde sin maske på, men turde være sig selv i stedet for den, man gerne vil være.

 

En rigtig rigtig god ungdomsbog, som alle unge klart burde læse. Det må give en tryghed at vide, at man ikke er alene med disse former for tanker og problematikker – de findes også hos andre. Det er bare ikke alle, der er lige gode til at skjule dem og ej heller gode til at snakke om dem.

5 stjerner til Sofie’s Efterskælv, klart en bog, der er værd at læse – uanset alder vil jeg mene.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter