0 kommentarer

Smeltediglen af Jane Aamund

af d. 25. maj 2009
Info
 
Sideantal

267

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-623-1

 

“Smeltediglen” er fortsættelsen af “De grønne skove”. Vi følger Jens og Kirstens dagligdag i Argentina, deres op- og nedture, glade stunder og store kriser. De knokler for at opbygge en tilværelse i et nyt land, og klarer sig trods sygdom og ulykker.

Der er i bogen ingen tvivl om, hvem der er “de gode” og hvem der er “de onde”. Den er temmelig forudsigelig, og virker fordomsfuld og floskelagtig bl.a. i beskrivelsen af den oprindelige argentinske befolkning, som omtales som “de sorte” eller “gauchoerne”. Selv dyr må man hente hjemme i Danmark, da de argentinske kvier ikke er til at stole på!

Her er et eksempel på hvad Niels, Jens’ bedste ven udtaler: “.alt det vi har kæmpet for, skal satanedeme ikke ødelægges af vilde gauchoer, der halvdelen af tiden enten drikker sig fra sans og samling eller slås med knive og holder deres kvindfolk som dyr. De kan hverken skrive elle læse. De har ikke ændret deres levevis de sidste hundrede år, og de gør det aldrig, med mindre vi lærer dem noget andet..”

Der er såmænd både dramatik, sex og kærlighed i bogen – men selv om disse ingredienser er til stede, bliver det en noget tynd fortælling. Historien er for sort/hvid og for rosenrød. Den var letlæst, men ikke nogen stor læseoplevelse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter