0 kommentarer

Besøgstid af Henrik Nordbrandt

af d. 2. juli 2007
Info
 
Sideantal

52

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-06000-3

 

Henrik Nordbrandt har skrevet utallige digtsamlinger siden sin debut i 1966, ligesom han også har gjort sig i andre genre. Men først og fremmest er han digter, og i år 2000 modtog han Nordisk Råds litteraturpris for digtsamlingen: ”Drømmebroerne”. Alligevel vil jeg gerne tilstå at “Besøgstid” er den første digtsamling jeg har læst, hvilket måske også vil fremgå af denne anmeldelse.

“Besøgstid” er samling digte der alle på den ene eller anden måde kredser omkring døden og det at være fremmed for sig selv. Hvis man godt kan lide at reflekterer over tingene, så er denne digtsamling derfor måske ikke den mest opløftende man kan give sig i kast med. Lad mig give et eksempel fra side 50.

SELVBIOGRAFI I TRE AFSNIT

1.
Aldrig
2.
Mere
3.
Hjem

Ovenstående er et enestående eksempel på et sortsyn som alle kan rammes af. Døden er uafvendelig, den kommer til os alle, så meget ved vi. Hvad vi ikke ved er om der er en højere mening med livet, eller om det hele blot er en lang kamp til stregen, og i sidste ende er forgæves og ligegyldigt. Det sidste bruger Nordbrandt ikke meget tid på, men det skal han jo heller ikke.
Til gengæld kan man sige at han holder stilen hele vejen igennem, og det er i sig selv en bedrift, når man tager emnet i betragtning.

“Besøgstid” rummer også digte som ikke hardcore beskæftiger sig med døden, ligesom der også enkelte steder er digte der trækker i smilebåndet. Et godt eksempel på sidstnævnte er digtet ’Narrefisse’ som slutter digtsamlingen af. Digtet er for langt til at jeg vil gengive det her, men det er i sig selv så morsomt, at det kunne være grund nok til at købe “Besøgstid”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter