0 kommentarer

Skygger over Fraterna af Andreas D. Hesse

af d. 12. juni 2008
Info
 
Sideantal

366

Udgivet

2004

ISBN

87-411-0152-9

Originaltitel

Schatten über Fraterna

 

Under en leg på kirkegården ændrer søskendeparret Martin og Saras liv sig drastisk. Sara bliver angrebet af en uhelbredelig og livstruende sygdom. Samme dag bliver Martin kørt ned. Men han dør ikke, for det viser sig, at Martin er den eneste, der kan redde Sara fra den mystiske sygdom. Dette skal foregå i en helt anden verden, hvor Martin åbenbart også har levet før, men som Hertug Martin af Fraterna. Mens Martin kæmper for at genvinde Hertug Martins erindringer, forandrer Det Indre Rige sig. Der bliver sendt bud fra Den Evige Herskerinde, og da Martin ankommer til hendes borg, får han at vide, at Lîfsten, den krystal der holder Det Indre Rige i live, er blevet stjålet af Den Sorte Løve, herskeren af Det Ydre Rige. Men der er en hage. Lîfsten er blevet stjålet af Martin egen tvilling, Martéen, som Martin overhovedet ikke husker. Sammen med Den Evige Herskerinden Første Krigerske Eysha og Troldkvinden Leanna, rejser Martin ud for at vinde Lîfsten tilbage og for at dræbe Martéen. Men spørgsmålet er, kan Martin gøre det når det kommer til stykket?

Generelt er denne bog meget uoriginal. Her tænker jeg på det, at Martin bliver suget ind i en anden verden (også set hos Bjarne Reuter og Kenneth Bøgh Andersen) og på sin vis også tanken med krystallen, som også David Eddings bruger meget. Blandet med dette uoriginale plot og bogens længde er den lidt tung at læse. Det er som om, jeg har læst det hele før. Dog Skal Andreas Hesse have ros for sit univers, som han til gengæld ikke har ‘stjålet’. Både figurer og skabninger er Andreas Hesses helt egne.

Alt i alt er bogen ikke noget videre specielt. Den er i og for sig okay, men ikke noget der holder én fast eller betager én.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter