0 kommentarer

Skyggens lærling 5: Troldmanden i nord af John Flanagan

af d. 31. januar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

381

Udgivet

2008

ISBN

978-87-21-03118-3

Originaltitel

Rangers Apprentice 5: The Sorcerer in the North

 

Der er gået 5 år siden pagten mellem skandierne og araluanerne blev indgået. Vi møder den mere modne Will, da han er på vej til at starte en helt ny tilværelse. Han er blevet færdiguddannet som ranger og han skal nu have sit eget len at passe. Efter at have været på stedet i kort tid, går det dog ret hurtigt op for ham, at han ikke længere kan forvente det samme spændende og begivenhedsrige job, som under hans tid sammen med sin læremester Halt. Livet på Seacliff borgen er modsætningen til det han kommer fra, da der hviler en magelig afslappethed over stedet, og i Wills øjne en uklog tillid til at freden og idyllen bare fortsætter, så man ikke tager de nødvendige forholdsregler.

Der sker dog lidt da Will genser sin gamle barndomsveninde Alyss der nu er kurér. Hun kommer med bud til ham fra Halt, om at der i et fjerntliggende len tilsyneladende er grusomme trolddomskræfter på spil. Lord Syron kommandanten på borgen er ramt af en mystisk sygdom som man også mener skyldes sort magi. Halt ønsker at sende Will dertil for at finde ud af hvad der virkelig foregår.

Spændende og lige så underholdende som de andre bøger i serien og der bydes på nye overraskelser. Man er som altid fanget af handlingen lige fra start til slut, hvilket forfatteren virkelig har evner for. Som sagt før kan jeg kun varmt anbefale serien der hver gang byder på nye oplevelser for læseren.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter