0 kommentarer

Det nordiske testamente : Gudernes gang på jorden af Vagn Lundbye

af d. 2. juni 2008
Info
 
Sideantal

357

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-11675-3

Originaltitel

Oversat fra oldislandsk

 

Første bind af trebinds-værket “Gudernes gang på jorden” rummer historierne om de nordiske guder og jætter, kendte fortællinger såvel som mindre kendte, lige fra skabelsesberetningen til myten om Ragnarok. Dette første bind er personligt min favorit, da det rummer de mest genkendelige historier. Der er også flere, korte historier i, hvilket bevirker at man kan overkomme at læse historien til ende, selvom den er skrevet i versform.

Det andet bind “Harniskklædte kæmper” rummer 4 lidt længere historier bl.a. heltedigtet om Bjowulf. Tredje og sidste bind “Mellem høje Odin og hvide Krist” indeholder en blanding af sagaer og uddrag fra sagaer.

Uden tvivl et stort og flot gennemillustreret værk, som der er blevet lagt megen sjæl i. Desværre var det for mig personligt en skuffelse, da jeg forventede mig, hvis ikke mere, så i hvert fald noget andet. Det at alle teksterne er omskrevet til vers, gør at jeg mister gnisten undervejs. Jeg synes historierne mister noget af deres charme og indhold ved denne omskrivning, og noget af det elskede og genkendelige er gået tabt. For nogle af historierne synes jeg det fungerer udmærket at være på vers, men at læse de tre digre værker igennem, i versform, bliver ensformigt og anstrengende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter