0 kommentarer

Skrevet i ild af Simon Beckett

af d. 20. februar 2015
Info
 
Sideantal

509

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31672-6

Originaltitel

Written in bone

 

Den retsmedicinske antropolog David Hunter bliver kaldt ud til de Ydre Hebrider, da man har fundet et forkullet lig i et afsides liggende hus. Det mærkelige er, at huset ikke er brændt, og ligets hænder og fødder er intakte. Er der tale om fænomenet selvantændelse, eller ligger der en forbrydelse bag?

Det er et lille lukket samfund, David kommer til – og han og politiet mødes af skepsis og alt andet end hjælpsomhed af det lille samfund, hvor enhver passer sit og man ikke bryder sig om fremmede.

Øen er befolket af et utal af farverige personer, og selvom samfundet ser idyllisk ud på overfladen, lurer intrigerne under overfladen, og David Hunter og hans team må gå varsomt til værks, hvis de vil til bunds i sagen.

Undervejs kommer en storm ind fra Atlanten og al strøm til øen afskæres – og det er umuligt at få kontakt til hovedlandet. Et lidt billigt krimitrick, men det virker meget godt her.

Det kan afsløres, at der kommer flere lig på bordet inden sidste side vendes.

Plottet er spændende, og læseren ved aldrig rigtig, hvad det hele skal ende med og hvem der er skurken og hvorfor det er nødvendigt at slå i hjel.

Desværre går bogen i perioder lidt død og spændingskurven flader ud – og det er lidt ærgerligt. Jeg skimmede let hen over en del afsnit for at komme videre, så bogen kunne godt være skåret lidt mere stramt.

Samhørende med: Dødens kemi (1)De dødes hvisken (3) og Den glemte grav (4)

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter