0 kommentarer

Skot på børnehjem af Oscar K.

af d. 6. oktober 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

47

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07813-8

 

“Så stod han der, Skot.
Helt alene.
Midt om natten.
Foran sit nye hjem”

Men Skot er heldigvis ikke alene på børnehjemmet særligt længe. For det viser sig, at der også bor en flok madlavningskyndige mus, en forkølet kat ved navn Schnot og drenge Malte – ham fra skabet i den første bog i serien.

“”Hvordan pokker kan jeg høre, hvad du si….det kan jeg jo ikke,” tænkte Malte.

“Jeg har bare skiftet kanal”, sagde Skot. “For du kan høre de høje toner, siger Schnot.””

Og således beriget med nye venner og pasta med tomatsovs så langt øjet rækker kan Skot nu gå en lidt mere overskuelig fremtid i møde. Derfor falder han trygt i søvn tænkende på Emma & Emma. Så trygt, at han slet ikke sanser de små grønne mænd, der kigger ind gennem vinduet.

Dorte Karrebæk har igen stået for illustrationerne, der er meget lig dem i Skot. De kogeglade, storrygende mus har deres egen lille politiske ukorrekte verden, der i højere grad kommer til udtryk gennem billederne – fantastisk!

Og Oscar K. har igen smidt et par lækkerbidskener til forældrene, som f.eks.:

“”Skolen tager barndommen fra os,” tænkte Malte vredt. “Jeg får stress af alle de planer og prøver. Der er jo slet ikke tid til at spille og lege og være til. Jeg er ni år. Jeg vil ikke tænke på i morgen. Jeg er træt af at følge op på alting. Faglig kunnen, social adfærd og…””

Endnu et plus for læseren er den lille teaser som er trykt på sidste side. Her har Oscar K. valgt at lokke med et spørgsmål samt løftet om at besvare det i den næste bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter