0 kommentarer

Skeletterne i Fleshmarket Close af Ian Rankin

af d. 29. august 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

413

Udgivet

2006

ISBN

87-7955-426-1

Originaltitel

Fleshmarket Close

 

Kriminalafdelingen på St. Leonard’s er blevet nedlagt, og John Rebus og Siobhan Clarke er blevet forflyttet til Gayfield Square, en politistation i et lidt finere kvarter i Edinburgh. Det burde være en rigtig loppetjans, men pludselig befinder Rebus sig alligevel midt i et indvandrer miljø, Knoxland. En mand er blevet myrdet og 1 time senere prydes de graffitibemalede vægge med teksten: “Nu er der en mindre”. Siobhan lover samtidigt modvilligt at hjælpe et par fortvivlede forældre hvis 16 årige datter er forsvundet.

Krimiplottet er som sædvanligt godt og gennemtænkt, men denne roman går lidt tættere end sædvanligt på John Rebus og det omgivende samfund. Særlig indvandrermiljøet og racehadet, som trives i bedste velgående i Edinburgh (som de fleste steder i vores del af verden), får nogle kloge bemærkninger med på vejen.

Citat:
“De ansvarlige?” gættede Rebus. “Alle dem, vi aldrig ser noget til.” Han ventede for at se om hun gav ham ret. “Jeg går og tænker på,” fortsatte han. “Vi bruger det meste af tiden på at jagte noget, vi kalder underverdenen, men det er måske i virkeligheden oververdenen, vi burde holde et vågent øje med.”

Rebus nære venskab til Siobhan udvikler sig også i denne roman. Rebus er nok egentlig forelsket i Siobhan, og det modsatte er måske også tilfældet. Men ingen af dem viser sine følelser for modparten, og det er nok også fornuftigt nok, job og aldersforskel taget i betragtning.

Man skal koncentrere sig for at holde styr på de mange grene af historien, men som altid er det en fornøjelse at læse Jan Rankins eminente skriverier. Hvis man hermed forhåbentlig har fået lyst til at fordybe sig i serien om Rebus og Siobhan, så kunne det være en god ide at begynde med en af de tidligere bøger, så man ikke både skal holde styr på den komplicerede handling og lære det faste persongalleri at kende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter