0 kommentarer

Øen med de ni broer af Brian Dan Christensen

af d. 23. juni 2014
Info
 
Sideantal

411

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-10926-9

Originaltitel

Øen med de ni broer

Udgave

1.udgave

 

Normalt læser jeg aldrig bag på en bog, synes der bliver røbet alt for mange detaljer, men da jeg skulle købe en fars dags gave for nylig, læste jeg bag på denne og fandt beskrivelsen ret tåbelig, så jeg satte den fra mig igen. Skæbnen ville så, at jeg selv fik den i fars dags gave… sådan kan det gå, og hvor tog jeg fejl. Hvis man læser hele beskrivelsen, får man oplyst, at det er forfatterens eget satiriske blik på sit hjemland, så må man alligevel sluge, at den handler om en død gravhund på Amalienborg. Den døde hund sætter gang i en konspiratorisk handling, der kun overgåes af Dan Brown o.l. Der er åbenbart krig mellem den Oldenborgske organisation og den Glückborgske, hvem er egentlig den rette tronarving? En pensioneret Oberst tager affære, og vil have opklaret, hvordan den stakkels gravhund døde, men kommer derved til at røre i en kæmpe gryde af uroligheder, og det bliver en hæsblæsende jagt gennem Københavns gader og undergrund.

Det satiriske består bl.a. i, at Prins Henrik hedder Herbert-Joseph samt en del andre ting, dronningen hedder Gertrud og sønnerne Christian og Noa. Udenrigsministeren er Carl Viig Møller, Statsministeren Jens Lynge Rasmussen og Barack Obama hedder…nå ja, Barack Obama…der stoppede satiren så. Historien er komplet vanvittig og uholdbar, ligesom de fleste andre spændingsbøger, men når det er sagt, så skal det også nævnes, at Brian Dan Christensen skriver rigtig godt, og det bliver enormt spændende, og en af den slags bøger man ikke kan lægge fra sig til sidst. Det er fuldt på højde med Dan Brown, selvom Langdon er byttet ud med Oberst Lemborg.

Ved ikke om det er ved at blive en tendens med bøger om kongehuset, hvor Kazinski drengene også gik tæt på med “En hellig alliance”. “Øen med de ni broer” fandt jeg dog langt mere underholdende, og det er et virkelig godt bud på en dansk Dan Brown, hvis man er til den slags!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter