0 kommentarer

Skæbnekniven af Sussi Bech & Ingo Milton

af d. 1. september 2016
Info
 
Sideantal

80

Udgivet

2016

ISBN

978879987308

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Da jeg var barn, havde min mormor og morfar en fin illustreret udgave af Odysseen og Iliaden, jeg elskede at bladre i den bog og drømme mig langt tilbage i historien og tænke, at jeg var en af Odysseus mænd, og hvis jeg kunne få min morfar lokket til at læse højt, ja så var det lykken. Der er ingen tvivl om, at den bog har bevirket, at jeg mange år senere i skolen var begejstret for “oldævl” … Jo bøger gør meget, iøvrigt har jeg stadig den bog og håber, at mine børnebørn bliver lige så glade for den som jeg.
Nu sidder jeg så med Aziru Skæbnekniven, en fin pendant til min barndomsbog. Målgruppen er de 10-14 årige og teksten er fint tilpasset disse, men som oplæsning kan mindre børn sagtens følge med. Illustrationerne er fantastisk lækre, og sproget i bogen er med til at hive læseren ind i en anden verden. Vi kommer med Aziru ud på en lang rejse på flugt fra mordet på skatmesteren, som han er mistænkt for. Først som blind passager på et skib, men da stormguden Baal folder sig ud, ender det med forlis, og Aziru havner hos en flok røvere, som tager ham til sig og lærer ham op. Men Aziru finder ud af, hvem der står bag mordet, og nu er han ikke længere sikker blandt røverne, så,han må finde ud af at flygte…..
Bogen fortsætter i bind to “Den hornede Gud”.
Bagerst i bogen er et par infosider, som sætter fortællingen ind i en historisk kontekst. En rigtig fin måde også at koble fakta viden til en spændende historie.

Lån tegneserien på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter