0 kommentarer

Signes hjemkomst af Lars Johansson

af d. 11. november 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

435

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-16536-4

 

”Tyskertøs, feltmadras. flæskeskank.” Alt dette og mere har Signe nærmest forventet og i hvert fald prøvet at blive kaldt. Men ikke mere. Nu rejser hun hjem fra Tyskland og forventer måske ikke den varmeste modtagelse i Danmark, men hun forventer i hvert fald at kunne vende hjem uden at skulle igennem for meget mere af den slags.

Men Signe bliver anholdt ved ankomsten til Danmark og i første omgang er det for en anklage om stikkeri som Signe intet kender til.
Hun har sin lille datter med sig, en datter som hun har fået efter en voldtægt begået af en amerikaner.

Datteren giver hende mulighed for lidt mere frihed og hjælp fra myndighedernes side men så snart barnet er afleveret til Signes forældre, så starter den reelle sag.

Man dropper anklagen om stikkeri og efter retssag m.m. bliver hun dømt til 1 års fængsel for angiveri, for en episode der ligger flere år tilbage og som reelt handlede om at hende og en veninde blot forsøgte at beskytte sig selv.

Da Signe er en dygtig syerske kommer hun i fængslet til at sy uniformer og hun bliver til sidst benådet og ender hjemme hos sin søster.

Hun har i al denne tid ledt efter sin tidligere forlovede. Den tyske mand Felix. Gennem en god ven finder hun ud af at han ikke er død men sidder i fængsel.

Der går flere år før hun finder ud af at han nu er løsladt og hun er på dette tidspunkt endt som husbestyrerinde hos en enlig mand. Hendes datter kommer fast til at bo hos Signes forældre og Signe har derfor en ret stor frihed til at forsøge at klare sig selv så godt som muligt. Ved siden af at hun passer hus har hun job som syerske i en kostumeafdeling.

Om hun ender sammen med Felix igen vil jeg lade være usagt, for man sidder undervejs og krydser fingre for at det lykkes at få dem genforenet og derfor syntes jeg at kommende læsere selv skal have lov at finde ud af om dette sker.

Jeg kendte ikke til historien om Signe og da dette er en fortsættelse så vil jeg helt sikkert gerne læse den første bog om Signe så den skal jeg have fundet.

Det er en god bog og rigtig spændende. Jeg vælger at give den fire stjerner da den godt kan virke lidt som noget man har hørt før, hvis man ellers har læst efterkrigshistorier. Men siderne vender sig selv fordi man gerne vil finde ud af hvad den slutter med!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter