0 kommentarer

Shopaholic i medgang og modgang af Sophie Kinsella

af d. 30. april 2015
Info
 
Sideantal

423

Udgivet

2004

ISBN

87-15-11086-9

Originaltitel

Shopaholic Ties the Knot

 

I den tredje bog om Becky Bloomwood påstår hun at der skal gå mange år før hun nogensinde vil giftes, men da Luke så frier er det en helt anden sag, og pludselig er der bryllupsforberedelser en masse over det hele og det går ikke længe før tingene løber løbsk for Becky, som de nu gør.

Efter 3 bøger har man efterhånden lært Becky rigtig godt at kende og derfor er der heller ikke alt for meget der kan overraske en når man læser om hendes hverdag. Alligevel kommer Becky ud for ting der i mit hoved og min verden er fuldstændig usandsynlige og yderst vanvittige. Om det er impulsindkøbet af det antikke barskab hun forsøger at slæbe 2 gader for at spare leveringsomkostninger, eller problemet med ikke at være inviteret til sin egen fest og må skændes med dørmanden for at komme ind, eller den over-entusiastiske bryllupsarrangør der grænser til det maniske. Uanset situationerne er det utroligt hvordan Becky formår at få det bedste ud af det hele, på sin helt egen måde – og den metode er total at ignorere det indtil det ordner sig selv. Det lyder måske ikke som den bedste løsning, men på mystisk vis løser det sig for Becky.

Det var sjovt som en bog der handler så meget om bryllupper kan få en til at frygte at planlægge et bryllup. Men det er nok også kun fordi det er Becky Bloomwood der formår at rode sig ud i de problemer hun nu engang gør. Og måske også fordi hendes pigede side nemt lader sig overtale af skinnende ting – på den måde er hun lidt som en krage, hun lokkes af alt hvad der er pænt og prangende. Det er ikke lige noget jeg har tænkt over før, men hun fremkommer lidt på denne måde. Lige indtil alt ramler ned om hovedet på hende, for det er først der hun begynder at tage sig sammen og rendt faktisk for alvor at forsøge at finde en løsning på de problemer hun har rodet sig ud i.

På trods af alt var bog 3 her stadig en sjov fornøjelse at læse, men efterhånden kan jeg også forudse at ting skal gå galt før de kan gå godt for Becky – det er bare et spørgsmål om hvor galt det skal gå før hun får tingene fikset.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter