0 kommentarer

Livet er bedre af Anna Gavalda

af d. 30. april 2015
Info
 
Sideantal

238

Udgivet

2015

ISBN

978-87-11-32138-6

Originaltitel

La vie en mieux

 

“Livet er bedre” er egentlig to historier – det er historien om Mathilde og det er historien om Yann. De kender ikke hinanden og møder heller ikke hinanden på noget tidspunkt i bogen. I virkeligheden er det nok to noveller samlet i en bog. Det eneste, som går igen i de to historier er at både Mathilde og Yann ikke er helt tilfredse med deres liv, de er bare ikke klar over det før de begge står over for et tilfældigt møde med en fremmede, som gør et ret stort indtryk på dem. De beslutter begge to at tage en draktisk beslutning med deres liv og tage sagen i egen hånd.

Mathilde er 24 år, indskrevet på universitetet men dukker aldrig op. I stedet arbejder hun for sin svoger hvor arbejdet består i at skrive kommentar til det produkt han sælger, ikke et job hun synes særlig godt om men det betaler hendes regninger. Mathilde deler lejlighed med to tvillinger, som ikke lige er hendes kop te, men heldigvis er de sjældent hjemme på samme tid. En dag får Mathilde stjålet sin taske, hvor i der ligger en del penge som hun skulle betale håndværker for. Et par dage senere bliver hun ringet op, at tasken er fundet og vedkommende gerne vil aflevere den personligt til hende. Det er dette møde , der ender med at forandre hendes liv.

Yann er 26 år, bor sammen med sin kæreste gennem 5 år, og arbejder som sælger. Et ret kedeligt liv synes han. På fjerde sal i den bygning hvor han bor lever der et ægtepar med to børn. En dag hvor Yann kommer hjem for at skifte tøj inden han skal en tur i biografen kan han ikke komme ind, for døren er spærret med et kæmpeskab. Han ender med at hjælpe ægteparret med at få skabet op på fjerde. Han bliver og får noget mad og vin og bliver ret fuld. Han har en længere samtale med manden i ægteparret og nogen af de ting han siger får Yann til at tænke over sit liv. Og næste dag tager han en stor beslutning om at ændre hans tilværelse.

“Livet er bedre” er en skønherlig lille sag, som er letlæselig og velskrevet, sproget er nemt at have med at gøre. Det er to gode historier, som fortæller om at være ung og rådvild og egentlig bare finde sig i at tingene nu en gang er som de er, indtil det går op for en at det kan være anderledes.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter