0 kommentarer

Let bytte af Carina Evytt

af d. 15. april 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

232

Udgivet

2008

ISBN

87-588-0754-3

 

“Et voldsomt uvejr trak ind over byen. Luften knitrede af elektricitet, og et lyn flængede de tunge skyer efterfulgt af et tordenskrald.
En kraftig vind fejede gennem den mørke park og bar en fremmed fært med sig ud i byens tomme gader, hvor den hurtigt spredtes.
En omstrejfende ræv opfangede den og flygtede hylende.” (Citat: Let Bytte, side 5)

Vi bliver hurtigt kastet ud i en serie af gys og hårrejsende mord i denne fortælling, hvor der hverken spares på detaljer eller stemning. Carina Evytt formår at føre læseren ind i et miljø således, at man føler, man selv har stået midt i den park, der danner scenen for den begyndende horror. Og det gør kun fornøjelsen større, at bogen er skrevet i et let forståeligt sprog fuld af små finesser og let ironiske smilerynker, der henvender sig til både det ældre OG det yngre publikum.

I ”Let Bytte” følger vi den seks år gamle Mathias. Drengen er et vidunderbarn med en intelligens ud over normalen, men nedenunder alt dette er han stadigvæk blot en dreng, der tvinges til at acceptere nogle ganske unormale evner. Evner, der indtil nu kun har bragt ham sorg og frygt, og som undervejs i forløbet vil tvinge ham til at se verden gennem et par gule, rovdyrlignende øjne, der anser mennesket som et let bytte.

Carina Evytt hører til en af de få forfattere, der formår at få pulsen til at stige, selv om man ligesom jeg selv er blevet “overfodret” med gys gennem bøger og film i flere år. Ud over dette formår hun også at holde sin egen dagsorden skjult. Og er der snart noget bedre og mere overraskende end en bog, hvor man ikke straks kan regne slutningen ud?

Derfor kan jeg varmt anbefale denne bog til listen over dem, der skal med i sommerhuset, eller hvis man blot trænger til en (u)hyggelig aften hjemme i sofaen.

“I et hus fuld af flyttekasser og tilfældigt placerede møbler vågnede en lille dreng og stirrede ud i det mørke værelse.
“Det er kommet,” hviskede han.” (citat: Let Bytte, side 5)

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter