0 kommentarer

Ser jeg tyk ud i det her? : en usikker kvindes dagbog af Arabella Weir

af d. 1. november 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

207

Udgivet

1998

ISBN

87-21-00917-1

Originaltitel

Does my bum look big in this?

Udgave

1.udgave

 

Jeg læste på en boghandels side at forfatteren til denne bog er stand-up komiker og åbenbart ganske succesfuld. Det burde jo love et par vældig gode grin, når vedkommende så sætter sig for at skrive en bog, men for mig, som ellers virker til at tilhøre målgruppen, falder den slemt igennem. Målgruppen er, så vidt jeg kan vurdere, de 18-35årige kvinder, som elsker chick lit og kender den sædvanlige accepthungrende version af “skat, ser min krop god ud i dette sæt tøj”.

Jacqueline er 35 år. Hun arbejder som konferenceplanlægger i London og er ganske dygtig til det. Hun er desuden single, lidt for buttet og i besiddelse af det slemmeste mindreværdskompleks jeg længe har læst om. Hun skriver dagbog om sit liv og det er så den læseren kommer i kontakt med hende igennem. Vi følger hende som hun savler over de forskellige fyre hun møder og hvordan hun ynkeligt fremhæver hvor elendig og uelskelig hun er, selvom det er ganske tydeligt igennem hele bogen at hun nok skal ende med en fyr hun er glad for. Bogen ligger op til at ende lykkeligt hele vejen igennem. Så den er sådan set kun en skildring af processen fra ynkelig kvinde med lavt selvværd til selvstændig kvinde med det rette syn på det hele.

Det der virkelig generer mig ved denne bog, er ikke de sarkastiske bemærkninger Arabella lader Jacqueline udstøde, den forudsigelige historie eller at det at veje for meget gøres til verdens største problem. Nej det der generer mig er at jeg selv får en dårlig smag i munden af at høre på hendes nedladende kommentarer om sig selv som er gennemgående i næsten hele bogen. Den går fra at være humoristisk skrevet, til noget jeg ikke på nogen måde vil anbefale. Hvis du samlede denne bog op fordi du er lidt småbuttet og håber på et godt grin og lidt solidaritet, så håber jeg at du har åndsfraværelse nok til ikke at lade det sortsyn der præger bogens Jacqueline, præge dig.

Bogen anbefales IKKE herfra. Den er en fornedrelse som i de forkerte selvværdskompleksede hænder kunne gøre stor skade på skrøbelige individer. Et forsøg på at være morsom ang. kvinders fokusering, som ikke er spor morsomt efterhånden som siderne vendes.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter