0 kommentarer

Scener fra en landsby af Amos Oz

af d. 29. juli 2011
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-10705-0

Originaltitel

Tmunot Mihjajei Hakfar

 

“Scener fra en landsby” foregår i landsbyen Tel Ilan i nutidens Israel. Landsbyen er befolket af meget forskellige mennesker, hvis liv man som læser følger i korte kapitler.

Arieh Zelnik er blevet forladt af sin kone, og overvejer at sælge huset, som han bebor sammen med sin gamle mor. Gili Steiner er læge og venter på sin nevø ved et busstoppested i byen – og da nevøen ikke er med bussen går hun hjem gennem byen. Benny Avni er byens borgmester og går en sen aftentime ud for at lede efter sin kone, som han har fået at vide sidder alene på en bænk i parken.

Det er muligt, at ovenstående lyder som kedelige og intetsigende handlinger i en ligegyldig bog, men det er det ikke. “Scener fra en landsby” er en bog, der fanger læseren fra første side og giver en ide om, hvordan det er, at bo i en israelsk landsby.

“Scener fra en landsby” er en stille fortælling om almindelige menneskers liv, og det er en god læseoplevelse. Sproget er flydende og nøgternt på samme tid, og personerne virker overbevisende og sympatiske. På trods af, at der ikke er spændende begivenheder i bogen formåede bogen at gøre stort indtryk på mig, og jeg kan derfor kun anbefale “Scener fra en landsby” på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter