0 kommentarer

Samira og skeletterne af Camilla Kuhn

af d. 18. august 2015
Info
 
Sideantal

40

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4015-6

Originaltitel

Samira og skjelettene

 

“Samira og skeletterne” er en billedbog, som handler om det der gemmer sig inde i kroppen af mystiske ting og som måske kan synes lidt uhyggelig, når man ikke er så gammel.
Samira får en dag at vide, at vi alle sammen har et skelet inde i os. Samira bliver bange, og mener i hvert fald at hun ikke har det. Resten af dagen går med at tænke og se skeletter over det hele, og have lidt ondt i maven, fordi tanken er næsten ikke til at holde ud, at vi alle sammen har noget så uhyggeligt inden i os. Da Samiras mor henter hende, fortæller hun sin mor om det. Og da de kommer hjem finder mor en løsning på det at have et skelet, og finder noget værktøj frem, som måske kan hjælpe Samira med hendes lille problem.

Bogen handler primært om det vi har under huden, og at det kan være både skræmmende, men også fascinerende for børn. Det kan være med til at sætte nogle gode snakke i gang om det, der er inde i vores kroppe og hvad vi bruger den til. Men det kan også gøres på andre måder, den er lidt for barnlig. Selvom den henvender sig til børn omkring 4 års alderen, synes jeg den er lidt flad. Historien bygger op til at blive spændende, men taber hurtig gejsten. Der er lidt en undertone af at børn skal forstå, at selvom vi er brune, hvide, lilla eller blå, så har vi alle sammen det samme under vores hud. Og jeg tænker at børn behøver ikke få den oplysning, det er mere de voksne der skal have den…

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter