0 kommentarer

Sagaen om Isfolket 18: Bag facaden af Margit Sandemo

af d. 14. juli 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

266

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7677-069-3

Originaltitel

Bakom Fasaden

 

Optaget som serien i de sidste bøger har været om den svenske gren af Isfolket, vendes blikket nu mod Norge og Paladin’erne, nærmere beskrevet Elisabet Paladin. Hun lever med sin mor og far på Elistrand og er arving til det store gods Gråstenholm, men hun er langt fra en ærbødig og stille herregårdsdatter. Ulvhedin har lært hende at helbrede og om end hun hverken er ramt eller udvalgt, er hun en dygtig læge. Som ikke kan blive uddannet til læge fordi hun er kvinde til hendes store ærgrelse.
Under en ulykke som Elisabet tager hen til i sin egenskab som lægende kvinde, møder hun Vemund Tark. Han er alt hvad hun ikke havde forestillet sig at finde og hun forelsker sig i ham, men da han kommer på frierfødder er det ikke ham selv han har i tankerne, men hans laps af en lillebror, der har brug for en handlekraftig og velhavende hustru. Mødet med Vemund sætter en aftale i stand. Vemund har brug for en lægekyndig selskabsdame – Elisabet har brug for at kunne lave noget, så det ene fører til det andet og Elisabet installeres som selskabsdame hos Karin, en bekendt af Vemunds, som er en smule forstyrret. Men naturligvis er der andre grunde til forstyrrelsen i damens hoved.
Samtidig får vi en skæg lille bihistorie om heksen Ingrid og hvad der sker, når hun endelig kan slippe sine kræfter fri uden at skulle tænke på andre.
Ganske underholdende bind i serien. Meget fokuseret på en stor kærlighed mellem Vemund og Elisabet, men ikke vag og kedelig. Elisabet er som jeg foretrækker personkarakteristikker; fyldt med små fejl, men charmerende og nuanceret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter