0 kommentarer

Sabriel af Garth Nix

af d. 29. juni 2008
Info
 
Forfatter
Sideantal

300

Udgivet

2004

ISBN

87-91303-08-7, 978-87-91303-73-9

Originaltitel

Sabriel (engelsk)

 

Stort set hele sit liv har Sabriel levet i sikkerhed på den sydlige del af muren. Men den nordlige del og Det Gamle Rige er aldrig langt væk, da hun er født der, og har levet de første fem år af sit liv der, og så bor hendes fader der. Abhorsen, Sabriel far, er åndemaner, og hans job består i at sende de døde tilbage i døden, mens andre prøver på at bringe dem tilbage. Sabriel bliver oplært i Pagtmagi på Wyverly College, og når hendes far kommer på besøg to gange om året, har han De Dødes Bog med og lærer hende om åndemaneri. Men en dag dukker hendes far ikke op, og Sabriel ved, at noget er galt. Derfor vandrer hun over på den anden side af muren og ind i Det Gamle Rige for at finde sin far. Men døden hersker over alt i Det Gamle Rige, og her har Sabriel fjender, hun endnu ikke har mødt, men som kender alt til hende. Hun tumler med både uvidenhed, stærk magi og følelser for det andet køn, som hun aldrig før har følt.

Bogen er den første i en trilogi om Det Gamle Rige og navnet Abhorsen.

Miljøet er en blanding af gammel middelalder og nymoderne teknologi. Teknologien på den sydlige side af muren, der dog tit svigter, og middelalder samfundet på den nordlige side af muren.

Garth Nix har skabt et kompliceret samfund, som man aldrig helt får fat i. Magien er meget abstrakt beskrevet og svær at forstå, heldigvis er der to bøger ekstra, der kan opveje dette. Dog skal han have ros for, at have skabt et land, hvor kun meget få vil befinde sig, og han har gjort det levende nok til, at man som læser heller ikke vil befinde sig i nærheden af det.

Historien er god og fuld af mange gode detaljer, især når det kommer til Døden og beskrivelsen af denne. Garth Nix’ fantasi fejler absolut intet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter