0 kommentarer

Rovfuglene af Wilbur A. Smith

af d. 26. juni 2008
Info
 
Sideantal

620

Udgivet

1997

ISBN

87-612-0170-7

Originaltitel

Birds of prey

 

“Rovfuglene” er den første roman om Courtney-familien, der har sin begyndelse i 1673. Der har lige været krig mellem Holland og England, derfor er Sir Francis Courtney med sin søn, Hal, og sin besætning på vej gennem de sydafrikanske farvande for at borde hollandske skibe.

Hal Courtney er vildt betaget af den smukke og farlige Katinka, der er gift med Sydafrikas kommende guvernør. De er begge ombord på det hollandske skib, som Sir Francis og hans besætning har bordet. Men det varer ikke længe inden Katinka har Hal i sin fulde magt – hun forfører ham, og Hal er blid som et lam i hendes nærvær.

Desværre finder Sir Francis ud af at krigen mellem Holland og England er ovre og deres bording dermed ulovlig, og de fængsles i Kap det Gode Håb. Hal håber desperat på Katinkas hjælp, men bliver dybt skuffet.

Dette er en utrolig slægtsroman og det er det Wilbur Smith er bedst til. Det er umuligt ikke at blive grebet af historien – så meget at de efterfølgende romaner om Courtney familien også skal læses.
Den eneste negative kommentar er, at denne roman godt kan tage et stykke tid at komme ind i. Det varer lidt for længe inden handlingen virkelig går i gang.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter