0 kommentarer

Fortidens synder af Mats Wahl

af d. 6. juli 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

348

Udgivet

2006

ISBN

978-87-626-0228-1

Originaltitel

Återkomst

Udgave

1.udgave

 

For fjorten år siden blev en ung mand sparket til døde af en kvinde. Ni måneder senere fødte hans lige så unge kæreste tvillingepiger, som fik navnene Lydia og Tove. Efter pigerne er blevet ældre, viser de meget forskellige reaktioner på fraværet af deres far. Hvor Lydia reagerer meget følelsesmæssigt med at trække sig væk fra konflikter og forsøge at holde tankerne om faderens død på afstand, er Tove nærmest besat af en altfortærende hævnfølelse. Hun vil slå Anneli Tullgren ihjel.

Det hele dukker op til overfladen, da den tidligere morder og nazist stiller op som kandidat til rigsdagen. Hun erkender sin ugerning og har udviklet sig til en særdeles veltalende og stærk kvinde.
Pigerne er med deres bedstemor på torvet, da de ser kvinden der slog deres far ihjel træde frem og hører hendes stemme i mikrofonen. Forståeligt nok vækker det voldsomme følelsesudbrud, men for Tove mere end det.

Nogle dage senere findes Anneli Tullgren stukket ned i sit hjem. Politiet efterforsker sagen for at finde gerningsmanden, men Tove indrømmer straks, at det er hende der står bag. Sagen viser sig imidlertid ikke at være så lige til endda.

Som andre af Wahls romaner kan jeg kun anbefale andre at kaste sig over den. Det er en velskrevet krimi og man kan ikke andet end lade sig rive med. “Fortidens synder” er den sidste ud af fire bøger om kriminalkommissær Harald Fors, og for dem alle er det gældende at ofrene og gerningsmændene er børn og unge. Bogen er en fortsættelse til “Den usynlige” hvor man hører om drabet på Hilmer og eftersøgningen af ham og gerningsmændene.

Det eneste negative jeg har at sige om bøgerne er, at der ikke er flere!

Bogen kan læses fra 13 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter