0 kommentarer

Rosalinds løgn af Muna Shehadi

af d. 23. september 2020
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

466

Udgivet

2019

ISBN

978-87-7116-340-7

Originaltitel

Private lies

Udgave

1. udgave

 

Rosalind er datter af en stor berømt skuespillerinde og har levet et hektisk men stabilt liv med en filmstjerne som mor. Et par år efter moderens død finder Rosalind og hendes 2 søstre en gammel lægejournal under en større oprydning af moderens ting, en lægejournal der umuligt kan være deres mors. Journalen oplyser nemlig, at moderen under ingen omstændigheder kan blive gravid.
Denne oplysning chokerer søstrene, men da de både har set billeder af deres mor som gravid plus har hørt lange beretninger om fødslerne, er deres første tanke, at journalen må være falsk. Rosalind kan dog ikke slippe tanken om journalen, og begynder et større detektivarbejde for at finde sandheden om deres mor og om sin egen biologiske arv.

Rosalind finder hurtigt ud af, at moderen helt sikkert har skjult noget for alle 3 døtre og om sit eget liv. Sporene fører Rosalind i armene på en familie, hvis overhoved Leila Allerton er en anerkendt operasanger, og hun får snart indblik i, hvordan familier også kan være. Måske er hendes egen familie ikke så fantastisk som hun gik og troede?

Rosalinds møde med familien Allerton sker i en periode, hvor de har stærkt brug for hjælp, så da Rosalind tilbyder at hjælpe, tager de mod tilbuddet med kyshånd, på trods af de ikke kender hende. Hun bliver hurtigt en hele familien stoler på og rådgiver sig med. Nu kastes Rosalind ud i et svært dilemma: Hvor langt kan hun gå uden at røbe, at hun måske er i familie med dem? Og ikke mindst, kan hun overhovedet fortælle dem sin historie, nu de har så mange andre problemer?

En god historie om familie og ophav. Og om hemmeligheder og personligheder. Både Rosalind og hendes mor har flere lag af hemmeligheder, der langsomt dukker op bogen igennem, hvilket giver en spændende historie. For har vi ikke alle sammen hemmeligheder, der ikke altid tåler dagens lys? Jeg ser frem til de 2 næste bøger i serien, hvor vi skal følge Rosalinds to søstre Olivia og Eve.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter