0 kommentarer

Rødt lys stop af S. J. Bolton

af d. 19. marts 2016
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

489

Udgivet

2012

ISBN

978-87-645-0498-9

Originaltitel

Now you see me

Udgave

1. udgave

 

“Rødt lys stop” er Sharon Boltons første krimi med den unge kriminalbetjent Lacey Flint. Og det er et indlysende godt plot, hun indleder serien med.

En copycat tager hul på at genskabe Jack the Rippers mord fra 1888 i det moderne London; en bloddryppende affære med overskårne halse, opsprættede maver, udskårne organer, koldblodig grusomhed uden ende. Forøvet præcis på de rigtige datoer elleve årtier senere i omgivelser, der bringer mindelser om Victoria-tiden.

Hurtigt kommer unge Lacey i fokus. Det første offer udånder bogstavelig talt i hendes arme, og herefter er det åbenbart morderen magtpåliggende, at Lacey skal inddrages i begivenhederne

Laceys overordnede synes naturligvis, det er mistænkeligt, at hun hele tiden befinder sig i centrum for mordene. Og efterhånden får forfatteren også læseren til at rynke brynene: Har Lacey rent mel i posen?

Den uhyggelige sag trækker spor tilbage til Wales godt tyve år før, hvor to piger blev ofre for en ugerning, som længe holdes hemmelig. At Lacey uden problemer udtaler et navn som Llewelyn på klingende walisisk, beror vel kun på, at hun voksede op tæt på grænsen? Det siger hun i hvert fald.

Med Lacey Flint har Sharon Bolton konstrueret en af de mest originale hovedpersoner i en krimi, jeg er stødt på endnu. En pige så sårbar og så kraftfuld, at man kun kan holde af hende.

Plottet er originalt og godt gennemspillet. Bolton har et flot greb om politiets arbejde og det basale krimihåndværk, så trods mindre fejl og selvmodsigelser fungerer bogen fremragende; man sluger siderne med stor spænding og stigende undren.

Sjovt er det også at stifte bekendtskab med nogle af de mere aparte teorier om Jack the Ripper, seriemorderen, der på mange måder var forud for sin tid i det victorianske England.

PS. Bogens danske titel er idiotisk, dårligt forlagsarbejde. På engelsk hedder den ”Now you see me”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter