0 kommentarer

Rød sjæl af Juan Días Canales

af d. 19. november 2016
Info
 
Sideantal

56

Udgivet

2005

ISBN

87-626-7902-3, 978-87-626-7902-3

Originaltitel

Âme rouge, skrevet af Juan Díaz Canales ; tegnet og farvelagt af Juanjo Guarnido ; oversat af François-Eric Grodin

 

Titlen og omslaget med en atomkraftlogo hen over et rødligt billede af Blacksad og en laber larve med en smøg, røber ikke meget om indholdet. Eller der gør titlen reelt, men ud fra omslaget skaber man ikke forbindelsen: det røde er kommunismen. Blacksad er ude af politiet, arbejder som bodyguard og møder i Las Vegas sin gamle lærer fra college, en mand der har medvirket ved skabelsen af verdens første a-bombe.

Samtidig starten jagten på kommunisterne og i universitetsmiljøet er der masser af vildt. Politiet laver razziaer overalt, og en lejemorder bruger opstanden til at kamouflere sit arbejde.

Alle figurerne har et menneskes figur og et dyrehoved. Udseendet kan minde om Disney, men det er det absolut ikke. Stemningen er skummel og tegnearbejdet er meget, meget finere.

Rød sjæl er tredje bind og ikke seriens bedste, for med de to forgængere har Canales sat barren utroligt højt. Men der er for meget politisk polemik og kunstner/boheme miljøet er både kedeligt og højpandet, mens kriminaldramaet starter for sent. Var det kommet lidt hurtigere i gang, havde den være hjemme.

Et enkelt fejlskud kan dog ikke fjerne det faktum at Blacksad ubestrideligt er en umådeligt flot og original serie.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter