0 kommentarer

Ritualet af Michael White

af d. 12. oktober 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

254

Udgivet

2006

ISBN

87-7714-823-1

Originaltitel

Equinox

Udgave

1.udgave

 

I Oxford findes i løbet af få dage to yngre kvinder myrdet. På den ene er hjertet fjernet og en guldmønt placeret på dets sted, på een anden er det hjernen, der er fjernet, og erstattet af en sølvmønt.

Thrillerforfatteren Laura Niven fatter interesse for mordenes okkulte undertoner og sammen med sin ungdomskæreste far Philip Bainbridge, der arbejder som politifotograf, kaster hun sig ud i en efterforskning, der langsomt afdækker en ældgammel hemmelighed med forbindelser til byens traditionstunge universitetsmiljø.

Det er en på mange måder ferm krimi, den relativt ukendte forfatter Michael White her har begået, og da den også er elementært spændende fra start til slut, overvejede jeg længe om den skulle have topkarakter. Desværre er der tendens til for lidt meget lægeroman i beskrivelser af personernes fysiognomi. Læs f.eks. på s. 67: “Med kantet hage, store blå øjne og flot klippet, bølgende brunt hår var han en ualmindelig flot mand.” Den slags trækker niveauet ned i en lærd krimi, hvor også alle kvinderne, ofrene inklusive, er så smukke at det halve kunne være nok.

Ydermere går der, uden at slutningen i øvrigt skal røbes her, for meget Tin-Tin i den over de sidste 25 sider. Af selve beretningen, vel at mærke, for på s. 231 til 255 er aftrykt decideret leksikonstof om fiktionens faktuelle baggrund. Enten må det stof integreres i handlingen eller også kan det være lige meget, for hvem gider læse den slags til sidst, når spændingen er udløst?

Det er lidt uretfærdigt, at der står så meget kritik her, men de gode ting, der kan siges vil røbe for meget af plottet, så jeg kan kun anbefale at man læser bogen!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter