0 kommentarer

Ridderne om det runde bord af Elizabeth Chadwick

af d. 23. juli 2009
Info
 
Sideantal

216

Udgivet

1995

ISBN

87-414-2166-3

Originaltitel

First Knight

Udgave

1.udgave

 

Lancelot er en enlig rejsende, der tjener penge på sin sværdkunst, ikke som lejesoldat men ved at udfordre almindelig bønder og vinde over dem. Lancelot er en dygtig sværdkæmper og en endnu dygtigere forfører, men snart sker der noget, der ændrer hans liv.
Den smukke fyrstinde Guinevere, der er på vej til Camelot for at ægte Kong Arthur, og hendes følge bliver overfaldet af Prins Malagants soldater. Prins Malagant ønsker at dræbe Guinevere, så han kan overtage hendes lille land, Leonesse, og lægge det til sit eget, Gore. Hans soldater opnår at få fingrene i Guinevere, men så dukker Lancelot op, og med et enkelt blik på Guinevere og et tilnarret kys, forsvinder hans ensomme dage som forfører.
Han følger hende til Camelot, hvor hendes liv endnu ikke er udenfor fare, for Malagant har ikke givet op. Endnu en gang bortfører han Guinevere og endnu en gang følger Lancelot efter hende. Men hvad der bare skulle have været en redningsaktion udvikler sig til meget mere. En farlig leg mellem en forlovet kvinde og kommende dronning og en ridder af det runde bord og kongens ven.

Da jeg først startede bogen, var jeg overbevist om, at jeg hurtigt ville lægge den fra mig igen. Jeg fandt sproget irriterende og en smule barnligt uden de store finesser, men historien opvejede alle sprogets mangler. Jeg endte med at sluge bogen råt på en enkelt dag (men den er dog heller ikke særlig stor eller lang og fonten er forholdsvis stor).

Bogen er skrevet over filmen “First Knight” med Sean Connery som Kong Arthur, Richard Gere som Lancelot og Julia Ormond som Guinevere.

Bogen er ikke en ridder-bog i den egentlige forstand. Der er faktisk ikke særlig mange riddergerninger. Det centrale tema er kærlighedsdramaet mellem Arthur, Guinevere og Lancelot. Et forhold der er præget af bedrag, venskab, kærlighed og ære.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter