0 kommentarer

Opgøret af Eli Gottlieb

af d. 23. juli 2009
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

228

Udgivet

2009

ISBN

978-87-91746-46-8

Originaltitel

Now you see him

 

Nick har mistet Rob, sin bedste ven fra barndommen, ja, han var nærmest som en bror.
Rob, der var en kendt forfatter, har dræbt sin eks-kæreste Kate og derefter begået selvmord. Det er en sag, der optager pressen og befolkningen i den lille by Monarch, hvor Rob og Nick er vokset op.

“Jeg var rystet over hans død og følte mig dobbelt chokeret over omfanget af den smerte den førte med sig – en skarp, gennemborende smerte et privat sted, dybt nede, et sted der ikke havde været rørt i årevis.”

Tabet af barndomsvennen sætter en masse i gang i Nicks eget liv. Hans ægteskab med Lucy fungerer mildt sagt ikke særlig godt – tavshed, kulde og pligtsex hver fredag – og Robs død forstærker krisen. Robs søster Belinda dukker op, og gamle følelser kommer op til overfladen. Barndomsminder kommer frem i erindringen, fortrængte minder om, at ikke alt var lykkeligt i Robs barndom – en konfrontation med forældrene for at få sandheden at vide, er nødvendig for Rob.

Det er en virkelig spændende bog, en bog om venskab, ægteskab og familie(hemmeligheder). Vi følger Nick, en mand i dyb krise: hans halvhjertede forsøg på at få ægteskabet til at overleve, hans overvejelser omkring sine to sønner og hans rolle i deres liv, samt hans tilbageblik til og søgen i barndommens minder og fortielser. Det er en meget velskrevet bog, det psykologiske spil mellem Nick og Lucy er rammende og godt fortalt, og der er mange fine beskrivelser, der gør at man danner sig et indtryk af Nick. Der afsløres flere hemmeligheder i bogen, som er overraskende og spændende til det sidste.

“Et mord. Et ægteskab. En ven. Mere end ét offer”

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter