0 kommentarer

Revolvermanden af Stephen King

af d. 6. august 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

219

Udgivet

2003

ISBN

87-15-10774-4

Originaltitel

The Gunslinger

 

Stephen King er mest kendt for sine gyserhistorier, men med “Revolvermanden”, der er første del i serien “Det Mørke Tårn”, har han skrevet en episk fantasy fortælling, der indskriver sig blandt klassikerne inden for genren.

Hovedpersonen i serien er revolvermanden Roland. Han er den person, som alle trådene samler sig om, og det er ham, som er på en utrættelig jagt efter Det Mørke Tårn.

Verden forandrer sig, og det går hurtigere og hurtigere. Roland håber på at få svaret på hvorfor, når han engang finder Tårnet, som er det bindende punkt i universet. Måske stedet hvor alle verdener mødes?

I bind 1 er Roland på jagt efter manden i sort. Han bliver dog hele tiden stillet forhindringer i vejen, og må kæmpe mod en hel by og vandre igennem en endeløs ørken, før han kommer så tæt på sit mål, at han kan se den sorte mand – blot for at opdage, at han måske slet ikke er den endelige fjende.

På vejen møder han også drengen, Jake. Jake er blevet slået ihjel i sin egen verden, og er i stedet endt i Rolands verden, hvor han redder Roland fra at dø af solstik. Til gengæld tager Roland Jake med, da han drager videre, men det er ikke uden bagtanker, for selvom Roland hurtigt kommer til at holde af Jake, så er jagten på Tårnet det eneste, der rigtig betyder noget for ham, og for det er han rede til at forråde alt andet.

“Revolvermanden” handler mest om Roland og hans barndom, og her introduceres man for det mystiske Tårn, som binder verdnerne sammen. Men man får også et indtryk af Rolands verden, der på mange måder minder om vores, og så alligevel er meget forskellig.

Det er et spændende første bind, som giver én lyst til at læse mere, og jeg kan kun anbefale at man kaster sig over serien, der i alt består af 7 bind.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter