0 kommentarer

Amberville af Tim Davys

af d. 1. juni 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

332

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7714-928-3

Originaltitel

Amberville (svensk)

 

At lave en spændingsroman der udfolder sig i en by befolket af tøjdyr er bizart. Det er underligt nok til at vække min nysgerrighed, men der stopper det overraskende og aparte også, for handlingen er let forudsigelig og fortænkt.

Chefen for byens underverden Nicolas Due opsøger opsøger vor helt Erik Bjørn og truer ham til at udføre et job for sig. Due er overbevist om at han selv står noteret på en mytologisk dødsliste, som ingen dog ved om eksisterer. Dues trusler er alvorlige for bjørnen, der derfor samler et hold af gamle venner og starter jagten på listen. Vennerne er en aparte sammensætning: Marek Slange er poet og ansat i kulturministeriet, Tom-Tom Krage er en enfoldig traumatiseret temmelig voldelig ædedolk, og Sam Gazelle, en homoseksuel prostitueret pilleafhængig sadist.

Vennerne savner handlekraft, de er næsten kun tilskuere der følger i dødslistens fodspor. Listen er selvfølgelig reel nok, men hvor den kommer fra og hvordan den sammensættes er temmeligt søgt. Det afsløres til allersidst, og desværre uden den store dramatik.

Drama er en ingediens som ‘Amberville’ er sørgeligt fattig på. Forfatteren forsøger sig med drama via hovedpersonens tvillingebror, der i separate kapitler optræder som førstepersonsfortæller. Men hans sørgelige historie virker som en afledning fra den tynde hovedhistorie, og har kun en perifer indflydelse på hovedforløbets afslutning.

Savner du tøjbamser, så køb en og kram den. Lad være med at læse om dem.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter