0 kommentarer

Bøllevinger af Bjarne Kim Pedersen

af d. 24. juni 2016
Info
 
Sideantal

123

Udgivet

2009

ISBN

978-87-89929-94-1

Originaltitel

Bøllevinger

Udgave

1. udgave, 2. oplag

 

Jens er en typisk dreng. Men ikke en rod som sådan, han prøver at opføre sig ordentligt. Han er ikke helt gammel nok til at få en knallert men han vil rigtig gerne have en. Hans far hjælper ham med at skaffe en og sætte den pænt i stand. Han må dog ikke køre på den før han har fået knallertkørekort og er blevet gammel nok. Men han begynder at gå til knallert, så han har tjek på det hele, når han når så langt.

Desværre gør han noget dumt, han kører nemlig, selv om han godt ved han ikke må. Og så kører han ovenikøbet ind i en bil. Han har rigtig dårlig samvittighed og får ikke sagt det til sin far, selv om han godt ved han burde gøre det.

Da en pige i hans klasse bliver involveret i et voldsomt trafikuheld, kommer alt til at handle om dette. Hun har været med i en bil, som er blevet kørt at en 17årig. Den 17årige kommer til skade. Der var også en 19årig i bilen, ejeren af bilen… han kommer også rigtig slemt til skade. Alle håber på det bedste især for pigen!

Jens får dog fortalt hvad han har lavet og får også betalt det han skylder. Og de tre fra trafikuheldet kommer hver især igennem det på forskellig vis. Så på sin egen måde ender bogen godt.

Men den giver i den grad en noget at tænke over. Den er barsk men også yderst realistisk og samtidig ret spændende. Det er en bog der henvender sig primært til unge drenge 12-13 år og opefter. Og den er let læselig!

Bogen kan dog sagtens læses af andre, for den er også godt til at skabe debat, da den jo handler om noget der er meget relevant for alle unge, nemlig trafik og hvordan man forholder sig til dette.

Det er helt sikkert en bog der kan anbefales!

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter