0 kommentarer

Rejsen til min far af Louis Jensen

af d. 20. februar 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

197

Udgivet

1012

ISBN

978-87-02-12207-7

 

Selvom man kun er en fjortenårig knægt, kan det bedste for én godt være, at bo sammen med sin demente bedstefar. Især når man er ret god til at lave hakkebøffer med bløde løg og frikadeller med kogte kartofler. Og når man oven i købet lige ved, hvad der skal til, for at bedstefar bliver glad igen, hvis han er blevet lidt forvirret og har glemt, hvem han er.

Men når ens mor og ens moster så vil sælge bedstefars hus og sende ham på plejehjem, så er man jo nødt til at flytte hjem til mor og stedfar, hvor der knap nok er plads til en, og hvor man tilmed er uønsket.

Så er der nok ikke andet at gøre, end at tage den pose penge bedstefar har gemt i det gamle hus og begive sig afsted til København til farmand, der forhåbentligt har svarene på alle de spørgsmål, der efterhånden er skrevet ned i Spørge-Bogen.

Men det er farligt at rejse ud i verden med en lille million i en plastikpose. Der findes falske negere, piger med pæne bryster og forvirrede soldater, der alle ser mere på plastikposen end på bedstefar og drengen. Så er det godt, at bedstefar og bedstemor Astrid engang har været på Tunø, for der bor en dame med fem meget specielle børn. Børn, som på hver sin måde kan gøre verden til et bedre sted.

Rejsen til min far er forholdsvis let læst. Som altid hos Louis Jensen sker der en hel del mærkelige ting undervejs, men det er netop det skønne, at så alvorlige emner som grådighed, død og sygdom pakkes nænsomt ind og igen udspringer fra hovedet og munden af en fjortenårig knøs med et ualmindeligt skønt forhold til sin bedstefar og til livet i almindelighed.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter