0 kommentarer

Mord 2.0 af Karsten Bengtsson

af d. 20. februar 2016
Info
 
Sideantal

260

Udgivet

2015

ISBN

978-87-404-4232-8

 

Forfatteren skriver at man er velkommen til at sende ham en mail, hvis der er fejl i bogen. I den forbindelse er det en fordel, at den kun er udgivet som e-bog, og at man bare kan copy/paste hele bogen og sende til ham. For sjældent har jeg set så mange fejl samlet på så lidt plads.

“Mord 2.0” er en krimi, og en meget anderledes én af slagsen. En ung kvinde myrdes, og politiet har store problemer med at opklare hvad der helt præcist er sket. For der indgår et virtuelt liv i et online datingsite, en mystisk person der kalder sig Goethe, nogle sociale medier og en mellemøstlig hacker i sagen. Men hvad der er op og ned, og hvad der er virkeligt eller virtuelt, er ikke sådan lige at se sig ud af.

Plottet er interessant, og tanken om virtuelle forbrydelser der slår igennem i virkeligheden, ligger ikke længere ude i fremtiden. Spørgsmålet er bare hvordan vi forholder os til det. Bogen er skrevet i 3.524 “tweets”. Dem der kender det sociale medie Twitter vil vide, at man kan meddele sig til omverdenen via tekster der max. indeholder 140 tegn. At skrive en hel bog som tweets, holder tempoet oppe, men er samtidig en af de ting der afliver bogen. For at få teksten til at passe til det stramme format, er det åbenbart nødvendigt at indskyde de samme oplysninger igen og igen og igen og igen. Det er vildt så meget der bliver gentaget. Mængden af stavefejl er horribel. Ganske enkelt horribel. Jeg er overbevist om at der ikke er læst korrektur på teksten. Det håber jeg faktisk ikke der er, da der ellers er en korrekturlæser, der måske skal se sig om efter et andet job.
Der er også alt for mange småfejl der kunne være undgået, hvis forfatteren lige havde læst teksten igennem, eller researchet bare en lillebitte smule. F.eks. er en af politiets IT-eksperter på et tidspunkt i gang med at undersøge et hackerangreb i form af et “DOS bombardement” – men i virkelighedens verden er et DOS angreb ikke hacking. På et andet tidspunkt har en af bogens hovedpersoner købt en pose kaffe på et lokalt marked et sted i mellemøsten, og gemmer den varme pose under sit tøj – men det er bare kaffebønner hun har købt. Kaffe er, mig bekendt, først varm i det øjeblik man rent faktisk brygger den. Og der er alt, alt, alt for meget af den slags.

Plottet er godt, historien er spændende, men håndværket er fraværende. Det er simpelthen noget sjusk.

Men slutningen… Den havde jeg ikke set komme. Lidt af en genistreg, og rigtig godt tænkt.

 

Lån bogen på eReolen…
(findes kun som e-bog)

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter