0 kommentarer

Ravneporten Af Anthony Horowitz

af d. 17. juli 2007
Info
 
Sideantal

251

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22487-8

Originaltitel

Raven's gate, på dansk ved Ole Steen Hansen

 

Et indbrud i en lagerbygning ender helt galt, da en vagt bliver stukket ned. Den forældreløse Matt er ellers en reel fyr, men har ladet sig overtale til at deltage i indbruddet. Matt er den eneste, som bliver siddende ved den skadede vagt, men bliver efter den skæbnesvangre aften sendt langt ud på landet til en afsidesliggende landbrugsejendom. Matt fornemmer straks, at der er noget uldent ved stedet og personerne på gården. Han beslutter med det samme at stikke af, men noget er galt, for lige meget hvilken vej han end løber gennem skoven, så ender han ved udgangspunktet. For at slippe væk fra gården tager Matt kontakt til nogle mennesker, men forgæves. Alle som forsøger at hjælpe ham mister på uforklarlig vis livet.

En af dem der ønsker at hjælpe Matt med at slippe fra Stadegården, er Tom Burgess, som Matt en dag møder tilfældigt i landsbyen. Da Matt som aftalt kommer hjem til ham, ligger Tom død i et værelse og på væggen står der skrevet: Ravneporten. Efter dette begynder Matt at forske i, hvad Ravneporten er, og han finder ud af, det har forbindelse med et nedlagt atomkraftværk, Stone Henge og et hemmeligt selskab ved navn Nexus.

Er man til gys og spænding, kan jeg varmt anbefale denne bog, yderst underholdende læsning som holder læseren fanget fra start til slut. “Ravneporten” er første bog ud af fem bøger i serien “De 5”. Bøgerne er skrevet af forfatteren Anthony Horowitz som er en sand mester i at skrive spændingsbøger. Blandt andet kan jeg nævne Alex Rider-serien, som jeg selv stadig har til gode at læse, men som nok er hans mest kendte og læste bøger herhjemme. Første del af denne serie er i øvrigt også filmatiseret.

Bogen kan læses fra 11 år.

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter