0 kommentarer

Tornerose sov i hundrede år af Gunnar Staalesen

af d. 18. juli 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

261

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7456-715-8

Originaltitel

Tornerose sov i hundre år

 

Den i Bergen baserede privatdetektiv Varg Veum får til opgave at hente en ung pige fra en pæn familie hjem fra prostitutionsmiljøet i København. Opgaven lykkedes og naboerne til pigens forældre hyrer Veum til at prøve også at finde deres søn. Denne viser sig dog at være indblandet i noget der er værre end hans forældre havde forestillet sig, og det lykkedes ikke denne gang for Veum at nå frem i tide. I stedet for involveres han i en gammel sag imellem de to familier og rodes derigennem uforvarende ind i en farlig sag med en entreprenør.

Bogen er skrevet som en klassisk detektivroman i jeg-form, og det er tydeligt at Staalesen ønsker at man identificerer sig med hans hovedperson, som er udstyret med en række typiske detektivfejl og en stor portion menneskelighed. Desværre lider bogen under en række beskrivelser der nogle gange er meget humoristiske og morsomme men som til tider virker unødvendigt grundige, og som gør bogen længere end historien egentlig berettiger til.

Bogen er tredje bind i Varg Veum serien og udkom første gang i 1980, dog ikke i Danmark, hvor den først udkommer nu, som for at fuldende kronologien i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter