0 kommentarer

Ravnepigen af Torill Thorstad Hauger

af d. 14. februar 2007
Info
 
Sideantal

245

Udgivet

1990

ISBN

87-01-01292-4

Originaltitel

Ravnejenta

 

Det siges, at den kloge ravnepige, som mestrer alt inden for lægeurter, er en troldpige, som blev født højt oppe under fjeldet – dér, hvor de sorte ravne har opholdssted. Ravnepigen – eller Ravna, som hun ligeledes kaldes – bor for sig selv på trods af sin unge alder. Det er egentlig ikke noget, hun selv har valgt, men jarlefruen kalder hende en masse skældsord og har jaget hende op i fjeldet, hvor hun bor alene og ensomt.

Jarlegårdens overhoved er den mægtige jarl, Håkon. Hvorfor føler Ravnepigen et stærkt bånd til hans søn, Sigurd, som blot kalder hende troldpige og slet ikke vil se ned til sådan én som hende? Og hvorfor hader jarlefruen hende så inderligt, når hun nu ikke har gjort hende noget?

“Ravnepigen” af den norske forfatter Torill Thorstad Hauger er en bog fyldt med flotte beskrivelser, og forfatteren præsterer virkelig at skrive om den tid og det miljø, hun skildrer. Handlingen og plottet er også fint, selv om den til tider (men kun til tider!) kan være en smule langtrukken… Men alt i alt alligevel en god bog, som især egner sig til at blive læst i den kolde efterårs- og vintertid.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter