0 kommentarer

Quinn af Seamus Smyth

af d. 25. oktober 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

240

Udgivet

2004

ISBN

87-7955-327-3

Originaltitel

Quinn (engelsk)

 

Velkommen indenfor i hovedet på en beregnende og følelsesforladt familiefar, som uden de mindste skrupler planlægger at udrydde en hel familie for penge. Det er kort fortalt det, som ”Quinn” handler om.

Hovedpersonen, Quinn, er manden bagved magten, ham der udtænker tingene for en af Dublins store skurke. Selv er han ukendt for alle og har andre til at udføre det beskidte arbejde, og det er der nok af, for ”Quinn” er en bog om hvordan man begår det perfekte mord og slipper af sted med det.

Da muligheden opstår for at tjene mange penge på en ejendomshandel må ejeren ryddes af vejen, så svigersønnen, som selv tror sig i ledtog med skurkene, kan arve ejendommen. Men det er ikke nok bare at myrde ejeren. Alle de andre arveberettigede skal også af vejen, og det må ikke ligne mord.

Handlingen foregår i nutidens Dublin, men det er ikke meget, at byen bliver inddraget i handlingen, som mest foregår i hovedet på Quinn, og som kredser om alle de små detaljer der skal være på plads for at en hel families udslettelse kommer til at ligne en serie af ulykker.
Udover planlægningen, får Quinn også problemer med sit ægteskab, problemer som han løser ligeså kynisk som familieudryddelsen.

Bogen er meget direkte og moderne i sit sprog og en gang i mellem virker den både lidt klodset og fortænkt, men det ændrer ikke ved det faktum, at det er morsomt og befriende at læse noget der er så politisk ukorrekt og kynisk, at man tager sig selv i at betragte sine medmennesker anderledes imens man læser den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter