0 kommentarer

Processen af Franz Kafka

af d. 17. august 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

192

Udgivet

1977

ISBN

87-02-01270-7, 978-87-02-01270-5

Originaltitel

Der Prozess

 

Forestil dig at vågne op på et pensionat og få at vide, at det ikke kan lade sig gøre at få serveret morgenkaffen. Det i sig selv kunne jo være skræmmende nok, men tænk så, hvis grunden er, at du er blevet arresteret uden at have gjort noget ulovligt. Netop det oplever den unge Josef K. og da han ikke kan få at vide, hvad han har gjort og hvad der er sket, begynder her et langt mareridtsagtigt eventyr i ønsket om at få et klart svar fra de offentlige myndigheder.

K.’s kamp mod myndighederne er absurd, fortvivlende, grotesk og..kafkask. Han føres rundt i en labyrint, der, hver gang han føler, at han er ved at nå målet, har ført ham i endnu en blindgyde. Kafkas sprog er knivskarpt og er på trods af alvoren meget meget morsom på den perfekte, tørre måde.

”Processen” er en fantasifuld fortælling om en famlen rundt i blinde i en fiktiv verden. Samtidig er det en intelligent kritik af et moderne samfund, hvor bureaukrati kan virke som en instans, der er umulig at nå igennem til. Processen beskriver den samme form for bureaukrati som mange os af danskere nok har stødt på i mødet med diverse offentlige institutioner.

Kafka er genial og gud ske tak og lov for at vi i dag har mulighed for at læse hans bøger, og at de ikke blev brændt, som han ønskede.

* Denne anmeldelse er et bidrag til Bogrummet.dks sommerkonkurrence 2011

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter