0 kommentarer

Potensgiverne Af Karin Brunk Holmqvist

af d. 7. juli 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

213

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7714-931-3

Originaltitel

Potensgivarna, oversat fra svensk af Marielle Nielsen Hansen

 

Fornøjelig, hyggelig og med en snert af stille humor – det kunne næsten være en af Søren Ryges udsendelser, hvor han har fundet frem til et par koleriske gamle mor-liller deroppe i Sverige.

Tilda og Elida på 72 og 78 år bor sammen i deres barndomshjem, mens broderen Rutger er flyttet til byen og har giftet sig. Søstrene har ikke forandret meget i huset siden forældrenes død og har sammen fundet en rytme, hvor den ene dag tager den anden i harmonisk samdrægtighed.

Men en dag får de nye naboer – ungkarlen Alver køber nabohuset og benytter det som sommerhus, og han bliver gode venner med de to søstre, der nu blomstrer op, køber nye kjoler, begynder at drikke en lille en til kaffen og får lyst til at skifte dasset i gården ud med et indendørs moderne toilet.

Men at få lagt toilet ind i det gamle hus koster mange penge, og søstrene finder på at fremstille og sælge et potensmiddel pr. postordre – og snart strømmer pengene ind og søstrene kan realisere deres drøm. Da søstrene har tjent nok til ombygningen, lukker de firmaet – og regner ikke med, at nogen finder ud af, hvor de har pengene fra. Men …

Bogen har et smukt omslag med et gammeldags syltetøjsglas, og mens man læser bogen kan man se de to gamle søstre for det indre blik – ligesom det næsten er som at være der selv, da Alvar inviterer de to søstre til deres første krebse-kalas.

En simpel historie – men dog en perle. Bogen er let læst, sat med store typer og fin linieafstand. En aften eller to under natlampen, så er man en fin oplevelse rigere.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter