0 kommentarer

Populær i 9 nemme trin af Sara Ejersbo Frederiksen

af d. 2. oktober 2015
Info
 
Sideantal

82

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4066-8

Originaltitel

Populær i 9 nemme trin

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Maja mangler en veninde. Bare en enkelt så hun ikke er så alene. Hun står endda og skal på ferie hele sommerferien med sin familie og må gerne tage en med, men der er jo ikke nogen hun kan spørge.

Maja har fundet en blog på nettet skrevet af Karma, og der er 9 trin man kan gennemgå for at prøve at blive populær. Så hun skriver det hele ned og prøvet så at gøre tingene. Det er blandt andet at lytte, få andre til at tale om sig selv så man kan vise ved at lytte til dem at man er interesseret. Det er at se godt ud, så Maja får fat i noget af sin søsters neglelak og prøver at få en i klassen til at hjælpe sig med det. Det er også at sige en anden persons navn flere gange i en samtale, men det er altså svært at gøre uden at føle sig lidt dum.

De andre i klassen opdager hurtigt at Maja er anderledes end hun plejer, men Aisha som normalt ikke siger ret meget viser en særlig interesse for at snakke med Maja. Maja er dog i tvivl om hvem hun helst vil være veninde med. Hun ender med at spørge om Aisha vil med på ferie, men det må hun desværre ikke.

Maja opgiver, hun tænker at nu bliver ferien lang og kedelig.

Da Karma kommer til byen på biblioteket tager Maja hen og snakker med hende og siger at de 9 trin slet ikke virker. Karma forklare hende så at de jo også mest er henvendt til voksne og at det vigtigste er at man tør være sig selv.

Maja ender med at blive glad for Aisha kommer forbi og hjælper hende med at pakke, og nu forstår Maja at hun har en veninde som måske ikke kommer med på ferie, men som er der når hun kommer tilbage igen. Og da hun logger på facebook inden de skal af sted er der en pige som har skrevet til hende… Mon det betyder at Maja får mere end én veninde?

En hyggelig bog for børn og barnlige sjæle. Gode illustrationer og velskrevet. Den er hurtigt læst, men skøn. Man kan jo godt huske da man gik i skole som barn at det var lidt vigtigt, at man havde bare en enkelt god ven/veninde og at det ikke var sjovt at føle sig udenfor. En sød bog som gir et smil på læben.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter